1906

Η επιτυχία των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896 δεν είχε ανάλογη συνέχεια στις δύο επόμενες ολυμπιάδες που ακολούθησαν (Παρίσι το 1900 και Σαιντ Λιούϊς το 1904) κυρίως λόγω χαμηλής συμμετοχής, γεγονός που φάνηκε προς στιγμή να κλονίζει το θεσμό.
Στο μεταξύ στην Αθήνα είχαν αποπερατωθεί οι εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού Σταδίου με ολοκλήρωση των μαρμάρινων κερκίδων, δημιουργία αποδυτηρίων, χώρων υγιεινής, βοηθητικών αιθουσών και τη συμπλήρωση του χώρου με τα περίφημα μαρμάρινα Προπύλαια.
Η επανάληψη του εγχειρήματος στην Αθήνα στέφθηκε πάλι με απόλυτη επιτυχία και συνέβαλε καθοριστικά στην εδραίωση της ιδέας της μόνιμης ανά τετραετία τέλεσης των Αγώνων.

Κάρτα των Ολυμπιακών Αγώνων του 1906. Στο βάθος διακρίνονται τα Προπύλαια.

(25 Μαρτίου) Έκδοση "Ολυμπιακοί Αγώνες 1906"

Η έκδοση του 1906, αναμνηστική και αυτή τη φορά, δεν υπολείπεται σε αισθητική εκείνης του 1896. Είναι ακόμα ένα δείγμα υψηλής καλαισθησίας και χρωματικής συνοχής, διακοσμημένο με υπέροχες παραστάσεις αρχαιοπρεπούς έμπνευσης.

Η Β' Ολυμπιακή σειρά (κλίκ για μεγέθυνση)

2 σχόλια:

dim είπε...

ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ (ΕΣΤΩ ΔΕΙΓΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1906.ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΠΛΗΘΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΩΝ Κ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΤΩΝ ¨ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ¨.ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ..

ΑΘΜΟΝΕΥΣ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ. ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΑΥΤΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΘΗΚΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟΥ. ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΕΙΦΘΗΣΑΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΜ/ΝΙΑ ΤΟΥ 1906). ΟΙ ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΙΣΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΧΑΡΤΟΣΗΜΑ ΚΛΠ.