1930

(1 Απριλίου) Έκδοση "Ανεξαρτησίας"

Αναμνηστική έκδοση για τα 100 χρόνια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Στους φιλοτελικούς κύκλους επεκράτησε να αποκαλείται σειρά των "Ηρώων". Τυπώθηκε με τη χαλκογραφική μέθοδο, 9 κλάσεις στον οίκο Perkins Bacon και οι οιπόλοιπες στον Bradbury Wilkinson. Αποτελεί μία από τις ωραιότερες ελληνικές σειρές.

Η σειρά της Ανεξαρτησίας
_____________________________________________________________________________________

(8 Νοεμβρίου) Έκδοση "Αρκάδι"

Αναμνηστική έκδοση, συμπληρωματική της σειράς των "Ηρώων", για τα 64 χρόνια από την ανατίναξη της Μονής Αρκαδίου στην Κρήτη. Εκτύπωση χαλκογραφική και εκτύπωση από τον οίκο
Bradbury Wilkinson.

Η έκδοση για το Αρκάδι
____________________________________________________________________

ΓΕΓΟΝΟΤΑ 1930:

  • Ο Κωστής Παλαμάς αναλαμβάνει πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπεροχη σειρα.Δεν γνωριζω ποσο εχει αλλα μαζι με το Αρκαδι θα επρεπε να την εχει καθε συλλεκτης.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για το ιστολόγιο.Σίγουρα η καλύτερη ενημέρωση για το Ελληνικό γραμματόσημο.Και εγώ θέλω να ρωτήσω πόσο κοστίζουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ (όχι με τους ... γνωστούς καταλόγους) ασφράγιστα και χωρίς σαρνιέρα δηλαδή σε άριστη κατάσταση. Και κάτι ακόμα : έχω δει να πωλούνται φπηκ περασμένων δεκαετιών οι οποίοι δεν υπάρχουν μέσα στους γνωστούς κατάλογους.Π.χ. αγόρασα τον φπηκ της 1ης απ΄ευθείας πτήσης Αθήνα - Νέα Υόρκη το 1973, με σφραγίδα της ίδιας ημέρας από το JFK, ο οποίος δεν υπάρχει στον Ερμής 2010.Πως μπορούμε να βρούμε σχετικές πληροφορίες με αυτή τη κατηγορία φπηκ ? Σας ευχαριστώ πολύ

ΑΘΜΟΝΕΥΣ είπε...

Φίλε μου σ'ευχαριστώ.
Οι πραγματικές τιμές κρίνονται στις δημοπρασίες. Εκεί, ανάλογα με τη σπανιότητα οι τιμές μπορεί να είναι από 80% καταλόγου έως και να ξεπεράσουν τις αναγραφόμενες τιμές, αλλά σε νεώτερες δεκαετίες οι τιμές πώλησης (σε δημοπρασίες) κυμαίνονται από 20-35% περίπου.
Στο συγκεκρινένο ερώτημά σου για τον φάκελλο Αθήνα - Ν. Υόρκη στις 27.6.73, η τιμή καταλόγου είναι 3 ευρώ, από τον κατάλογο "Βλαστού".