1946


(1946-1947) 'Εκδοση "Επισήμανση Αλυσίδες"

Σειρά τακτική. Πρόκειται για αλλεπάλληλες, επί μία περίπου διετία, εκδόσεις επισημασμένων με νέες αξίες γραμματοσήμων για την αντιμετώπιση συνεχών αναπροσαρμογών των ταχυδρομικών τελών. Η επισήμανση, σε μορφή αλυσίδας, είναι χρώματος μαύρου ή κόκκινου και τέθηκε σε απόθετα γραμματόσημα Ιστορικής του 1937, Τοπίων και Ανέμων Κατοχής. Η σειρά αποσύρθηκε στις 20 Ιουνίου 1948.

Η σειρά "Αλυσίδες"
____________________________________________________________________

(25 Μαρτίου) 'Εκδοση "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Αναμνηστική/τιμητική σειρά στη μνήμη του Ελευθέριου Βενιζέλου δέκα χρόνια μετά το θάνατό του. Τα σχέδια και η εκτύπωση έγιναν με τη λιθογραφική μέθοδο στο τυπογραφείο Ασπιώτη ΕΛΚΑ. Αποσύρθηκε στις 25.9.1946.

Η σειρά του Ελ. Βενιζέλου
_____________________________________________________________________________________

(28 Σεπτεμβρίου) 'Εκδοση "Παλινόρθωση Μοναρχίας"

Επισήμανση μαύρη ή μπλε σε γραμματόσημα της σειράς του 1937 με την ημερομηνία 1.9.1946 του δημοψηφίσματος για την παλινόρθωση της μοναρχίας. Τα γραμματόσημα κυκλοφόρησαν την επομένη της επανόδου του βασιλιά στην Ελλάδα.

Η σειρά της Παλινόρθωσης
_____________________________________________________________________________________

(15 Νοεμβρίου) 'Εκδοση "Παναγής Τσαλδάρης"

Αναμνηστική/τιμητική έκδοση για τον ηγέτη του Λαϊκού κόμματος της δεκαετίας του '30, Παναγή Τσαλδάρη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από το θάνατό του. Ο σχεδιασμός και η χάραξη των πλακών έγινε από τον οίκο Thomas De La Rue & Co. Ltd. και τυπώθηκαν στο τυπογραφείο Ασπιώτη ΕΛΚΑ. Η σειρά αποσύρθηκε στις 15.5.1947.

Η σειρά του Π. Τσαλδάρη

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Στη σειρά αλυσίδες και στο γραμματόσημο 500000/1000 υπάρχουν δύο χρωματισμοί;Ο ένας είναι μπλέβαθύ και ο άλλος μπλε ανοιχτό.Ευχαριστώ και αν θέλετε μου απαντάτε