1935


(1η Νοεμβρίου)
Έκδοση "Μυστράς"

Επίσης συμπληρωματικό γραμματόσημο της σειράς των Τοπίων του 1927 με θέμα το Μυστρά. Εκτύπωση είναι χαλκογραφική, η χάραξη των πλακών έγινε από τον οίκο Thomas de La Rue & Co. Ltd. και η εκτύπωση από τον Ασπιώτη ΕΛΚΑ. Αποσύρθηκε την 1.9.1939.

Το γραμματόσημο του "Μυστρά"
_____________________________________________________________________________________

(10 Νοεμβρίου)
Έκδοση "Μυθολογική"

Η χρονική περίοδος που περιλαμβάνει την κυκλοφορία της σειράς αυτής χαρακτηρίζεται από μία ραγδαία αύξηση του όγκου του αεροπορικού ταχυδρομείου. Σε δύο χρόνια έγινε επανεκτύπωση των πέντε πρώτων κλάσεων για να καλυφθούν οι ταχυδρομικές ανάγκες.
Η σειρά σχεδιάστηκε από τον χαράκτη Μ. Μπισκίνη. Οι πλάκες εκτύπωσης χαράχτηκαν στον οίκο Thomas de La Rue & Co. Ltd. και τυπώθηκε με τη χαρακτική μέθοδο από τον Ασπιώτη ΕΛΚΑ.

Η "μυθολογική" σειρά (κλικ για μεγέθυνση)

Σχόλιο : Η σειρά αυτή (κατά την ταπεινή μου γνώμη) είναι από τις ωραιότερες παγκοσμίως! Για το θέμα, τη σύνθεση, τη δύναμη των παραστάσεων και τη χρωματική τους αρμονία στο σύνολο. Κρίνετε και μόνοι σας.
____________________________________________________________________

(24 Νοεμβρίου) Έκδοση "Παλινόρθωση Μοναρχίας"

Επισημασμένη έκδοση με την ημερομηνία του Δημοψηφίσματος για το Πολιτειακό (3.11.1935). Η επισήμανση πραγματοποιήθηκε με τη λιθογραφική μέθοδο σε δύο τύπους, σε χρώματα μπλέ σκούρο και καφεκόκκινο σε γραμματόσημα της "Δημοκρατίας" του 1933 και ενάριθμα εισπρακτέα(*). Η σειρά αποσύρθηκε την 1.10.1938.

Η σειρά της "Παλινόρθωσης Μοναρχίας"
Σημ. Τα ενάριθμα γραμματόσημα με επισήμανση 3 ΔΡΧ δεν είναι όμοια
αλλά διαφέρουν ως προς την οδόντωση, ζιγκ-ζαγκ και γραμμική αντίστοιχα.

(*) Ενάριθμα ειπρακτέα : Όταν το τέλος που είχε επικολληθεί από τον αποστολέα ήταν ελλειπές, επικολλούντο τα ενάριθμα εισπρακτέα. Ήταν το πρόσθετο τέλος που έπρεπε να πληρώσει ο παραλήπτης για να παραλάβει το ταχυδρομικό αντικείμενο.
_____________________________________________________________________________________

ΓΕΓΟΝΟΤΑ 1935 :

  • Νέο αποτυχημένο πραξικόπημα του Πλαστήρα με τη συμμετοχή του Βενιζέλου που οδηγεί στην παλινόρθωση της μοναρχίας με τον βασιλιά Γεώργιο Β΄.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kalispera, exw ta 3 prwta gramatosima tis seiras,mporeite na mou peite tin aksia tous?

Ανώνυμος είπε...

1 με 2,5 ευρω.