1938


(9 Ιανουαρίου)
Έκδοση "Γάμοι διαδόχου"

Αναμνηστική έκδοση για τους γάμους του διαδόχου Παύλου, αδελφού του άκληρου Γεωργίου του Β', με την πριγκήπισσα Φρειδερίκη-Λουίζα του οίκου του Αννόβερο. Η κλάση των 3 δραχμών που είχε παραδοθεί έγκαιρα κυκλοφόρησε την ημέρα του γάμου, ενώ οι άλλες δύο κυκλοφόρησαν αργότερα. Χαλκογραφική μέθοδος εκτύπωσης, με χάραξη πλακών από τον οίκο Τhomas De La Rue & Co. Ltd. και εκτύπωση Ασπιώτη ΕΛΚΑ.

Η σειρά "Γάμοι Διαδόχου"
_____________________________________________________________________________________

(8 Φεβρουαρίου) Έκδοση "Διαβαλκανικό Α' "

Αναμνηστική από κοινού έκδοση των χωρών Ελλάδας, Γιουγκοσλαβίας, Ρουμανίας και Τουρκίας για τη "Βαλκανική Συνεννόηση" με ενοιαίο έμβλημα. Η ονομαστική αξία των 6 δραχμών αντιπροσώπευε το τέλος επιστολής προς τα παραπάνω - συμπεριλαμβανομένης και της τότε Τσεχοσλοβακίας - κράτη, των οποίων οι χώρες είχαν εφαρμόσει κοινή πολιτική μειωμένου τιμολογίου. Εκτύπωση λιθογραφική από τον οίκο Ασπιώτη ΕΛΚΑ.

Το "Διαβαλκανικό 6ράκι" κατά τους φιλοτελιστές
_____________________________________________________________________________________

(9 Οκτωβρίου) Έκδοση "Κωνσταντίνος Έφιππος"

Τακτική έκδοση για τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Α' που μέχρι σήμερα κοσμεί την είσοδο του Πεδίου του Άρεως στην Αθήνα. Είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος της τακτικής σειράς μετά την έκδοση του "Γεωργίου Β" και την "Ιστορική". Τυπώθηκε με τη χαλκογραφική μέθοδο από τον οίκο Ασπιώτη ΕΛΚΑ και αποσύρθηκε στις 15.10.1941.

Η σειρά "Κωνσταντίνος Έφιππος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: